Mika Haulo
Tuesday 21.05.2013

Sokeriseuranta-verkkopalvelun mobiiliversio

Sokeriseuranta™-verkkopalvelu, josta aikaisemmin postasin lyhyen esittelyn, on ollut testikäytössäni nyt pari viikkoa. Samalla olen tehnyt pieniä parannuksia ja korjauksia sitä mukaa kuin tarvetta on ilmennyt.

Eräs ongelma valkeni hyvin nopeasti: merkintöjen syöttäminen päivän päätteeksi on melko työlästä. Jo pelkästään verensokerimittauksia kirjailen ylös päivittäin vähintään parikymmentä, ja niiden lisäksi järjestelmään pitäisi mielellään naputella myös piikitykset ja nautitut hiilihydraattimäärät.
Verensokerimittausten kirjaaminen on sikäli helppoa, että ne jäävät mittariin muistiin. Insuliiniannokset ja ateriat sen sijaan eivät tallennu automaattisesti minnekään.
Sokeriseuranta™ tarvitsee siis taskuversion eli mobiilikäyttöliittymän. Koska kännykkä kulkee jatkuvasti mukana, pitäisi merkintöjen teon heti verensokerin mittaamisen, syömisen tai insuliinin pistämisen jälkeen ainakin teoriassa olla vaivattomampaa.
No mutta sehän selviää pian. Otan nimittäin tuota pikaa testaukseen myös luuritse käytettävän version Sokeriseurannasta.
Sokeriseurannan mobiilikäyttöliittymä on kompakti ja yksinkertaistettu versio normaalinäkymästä