Mika Haulo
Saturday 03.12.2016

Hyviä hypoeväitä Lidlistä

Omat tämän hetken suosikkihypoevääni* löytyvät tällä hetkellä Lidlistä. Ne ovat Bliki-pastillit ja Freeway-limsat.

Tarkemmin sanottuna otan näitä mukaan joko reppuun tai taskuun. Kotioloissa kaapista löytyy ihan vaihtelun vuoksi muunlaiset hätävarat liian matalan verensokerin varalle.

Freeway-limsa

Freeway-limsa on juuri sopivan hyvää. Tai pahaa, jos sen niinpäin haluaa sanoa.

Ainakin appelsiinilimukan maku on selkeän esanssinen. Mutta maku on silti ihan ok ja siedettävä. Toisin sanoen Freewaytä pystyy kumoamaan tarpeen tulleen yskimättä mutta se ei ole niin hyvää että sitä haluaisi vapaaehtoisesti juoda ihan vain huvikseen.

Myös hinta on edullinen: yksi pullo maksaa 69 senttiä ja litrahinta jää vähän alle euroon.

Bliki-pastillit

Bliki-pastillirasia on taskukokoinen hypoväs. Tic Tac -pastilleja muistuttavat karkit on pakattu 50 gramman rasioihin (joka on selvästi Tic Tac -rasiaa isompi).

Koska tällaiset karkit ovat lähes kokonaan sokeria, on mukana kulkeva hiilarimäärä helppo muistaa.

Karkkien koostumus on rapean höttöinen, ja ne liukenevat suuhun nopeasti muutamalla puraisulla. Tämä on hyvä ominaisuus hypoeväälle; tarpeen tulleen vaikka koko rasiallisen hotkii minuutissa. Niiden sokeri on osittain dekstroosia, eli sitä nopeinta mahdollista hiilaria. Tämäkin auttaa hypon taittamisessa.

Blikiä on saatavilla appelsiinin ja mintun makuisena. Itse suosin näistä nimenomaan appelsiinin makuisia, koska mintunmakuiset ovat aika tujuja ja polttelevat ikävästi suuta, jos niitä yritää hotkia ison kasan kerralla.

Yhden rasian hinta on 59 senttiä.

Mutta yksi perhanan paha haittapuoli näissä pastilleissa on – ne ovat niin hyviä, että huomaan mutustelevani niitä kotosalla ihan silkasta nautinnosta. Siksi aina kärräänkin niistä Lidlistä mukanani aina noin puoli ostoskorillista kerrallaan.

***

Disclaimer: Tämä tuotearvio perustuu vain omiin hypoeväskokeiluihini ja omiin mieltymyksiini. Lidl ei ole sponsoroinut tätä postausta tai muutenkaan osallistunut millään tavalla tämän postauksen tekemiseen.