Mika Haulo
Tuesday 13.10.2015

Verensokerit suoraan mittarista nettiin Sokeriseuranta-kännykkäohjelmalla

Tein Android-laitteille kännysovelluksen, jonka avulla verensokerimittarin tiedot saa ladattua suoraan mittarista Sokeriseuranta-verkkopalveluun.

Tämä ensimmäinen versio on vielä aika yksinkertainen, eikä se sisällä nettiversion hienouksia. Oleellista onkin tuo mittaustietojen siirto automaattisesti, joka käsipelillä on hieman tympeää puuhaa.

Kännykkäappsi on kätevä myös silloin, kun haluat merkitä hiilarimääriä tai insuliiannoksia muistiin, mutta olet sellaisessa paikassa jossa kännykällä ei saa verkkoyhteyttä (esim. maan alla tai syrjäseudulla metsässä).

Kun verkkoyhteys on taas käytössä, lähettää ohjelma tiedot automaattisesti nettiin.

Tuetut verensokerimittarit

CareSensin mittareista on olemassa vanhaa ja uutta sukupolvea. Tällä hetkellä vain vanhemman sukupolven mittarit – siis suuri osa nyt käytössä olevista mittareista – ovat tuettuja.

Voit tarkastaa oman CareSens-mittarisi yhteensopivuuden helposti: kurkkaa mittarin taaksen ja lue sarjanumero. Jos se on CMP-, A0-, A1-, A5- tai A6-alkuinen, se toimii. Uudemmat A9- tai B5-alkuiset eivät vielä toimi.

Toisaalta toimivuuden voi yksinkertaisesti testata kokeilemalla. Sovellus kyllä ilmoittaa, jos tietojen lukeminen ei onnistunut.

Puhelimen tekniset vaatimukset ja tarvittavat välineet

*Tämä versio julkaistiin joulukuussa 2011, joten jos luurisi on korkeintaan muutaman vuoden vanha, pitäisi sen olla yhteensopiva Sokeriseurannan kanssa.

Asenna sovellus näin

Sovellusta ei ole vielä Google Playssä (josta se normaalisti asennettaisiin), mutta tämän version saat asennettua helposti linkin kautta.

  1. Lataa asennuspaketti tästä linkistä (surffaa tähän postaukseen kännykälläsi).
  2. Puhelimesi saattaa varoittaa lataamasta ohjelmia suoraan netistä. Jatka kuitenkin lataamista.
  3. Kun tiedosto on latautunut, avaa se (vedä Androidin yläpalkki alas ja paina ladatun tiedoston nimeä).
  4. Paina asennuspainiketta.

Lataa tiedot mittarista näin

Esivaatimukset:

Tämän jälken tietojen lukeminen mittarista on suoraviivaista:

Pari huomioitavaa asiaa

Sokeriseuranta-kännykkäsovellus on vielä varhaisessa vaiheessa. Otathan siis huomioon, että pieniä häiriöitä voi esiintyä. Tässä on muutama asia, joihin on ehkä syytä varautua:

Jos huomaat toimintahäiriöitä, ilmoitathan niistä minulle (voit jättää kommenttisi sähköpostilla, puhelimella tai vaikka suoraan tämän postauksen kommentteihin).