Mika Haulo
Tuesday 28.07.2015

Tuore Sokeriseuranta-päivitys tuo lisää ominaisuuksia

Sokeriseuranta-verkkopalvelu päivittyi eilen 27.7.

Merkittävimmät muutokset ovat liitokset muihin verkkopalveluihin (esim. liikuntasovellukset) ja käyttöliittymäparannukset insuliinipumpun käyttäjiä ajatellen.

###

Liitokset

Sokeriseurannan voi tämän päivityksen myötä yhdistää seuraaviin palveluihin:

Näistä kolme ensimmäistä ovat liikunta- ja aktiivisuussovelluksia. Nightscout on tee-se-itse-tyyppinen kokonaisuus verensokerin etäseurantaan, ja sikäli muista poikkeava, että tarvittava palvelin täytyy pystyttää itse (tarkempi kuvaus Nightscoutista englanniksi osoitteessa nightscout.info)

Sokeriseuranta poimii näistä palveluista verensokerin analysoinnin kannalta oleellisia tietoja. Esimerkiksi liikuntasuorituksista ei kerätä yksityiskohtia, vaan suorituksen alkamisaika, kesto ja liikuntalaji.

Voit myös käyttää yhtä aikaa useampaa liikuntasovellusta. Sokeriseuranta ei tällöin tee niistä kaksoismerkintöjä, vaan yhdistää tiedot samaksi liikuntamerkinnäksi.

Aivan lyhyimmät liikuntasuoritukset jätetään huomiotta. Tällä hetkellä vähintään viiden minuutin mittaiset liikehdinnät katsotaan verensokerin kannalta oleellisiksi.

Sokeriseurannan liikuntakaavio painottaa siis enemmän urheiluliikuntaa. Arki- ja hyötyliikunnalle on sen alla erillinen merkintätapa.

###

Käyttöliittymäparannukset insuliinipumpun käyttäjille

Asetuksissa on nyt valinta hoitomuodolle: monipistoshoito tai insuliinipumppu. Valinta vaikuttaa siihen, miten perusinsuliiniannos (basaali) esitetään kuvaajissa.

Kun valinta on monipistoshoito, merkitään perusinsuliiniannos pylväällä ja pistetyn annoksen suuruisena.

Kun valinta on insuliinipumppu, muuttuu kuvaaja viivakaavioksi, joka kertoo basaalitason yksikköinä tunnissa.  Uusi merkintä tehdään sille kellonajalle, kun taso muuttuu edellisestä.

Tietojen tuonti pumpusta onnistuu kätevimmin tiedoston kautta. Tämän päivityksen mukana Sokeriseuranta tukee Diasendistä tuotua Excel-tiedostoa. Diasend toimii esimerkiksi Animas-pumppujen kanssa.

 

Sokeriseuranta on sähköinen diabetesmuistio ja verensokerin analysointityökalu. Sen käyttö on täysin maksutonta. Tee itsellesi tili osoitteessa www.sokeriseuranta.fi.