Sokeriseuranta päivittyi taas

Julkaisin väsäilemästäni Sokeriseuranta-verensokeripäiväkirjasta uuden version muutama päivä sitten. Myös viime vuoden puolella tein joitakin parannuksia, joista en kuitenkaan erikseen ole kirjoitellut.

Tässä lyhyt lista siitä, mitä uutuuksia ja parannuksia verkkopalveluun on viime aikoina tullut:

  • Sertifikaattiongelma on korjattu; enää ei selain herjaa epäluotettavasta yhteydestä.
  • Perusinsuliiniannosten syöttö on lisätty (aikaisemmin oli vain yksi insuliinikenttä ja eri insuliinit piti erotella itse kommentteihin kirjoittamalla).
  • Kosketusnäytöillä sivujen vierittäminen toimii nyt myös graafien kohdalta vetämällä.
  • Sivusto on muutenkin mobiiliystävällinen; näkymä mukautuu sopivaksi kaikenkokoisille näytöille.
  • Päiväkirjanäkymään on lisätty päivän luonnetta kuvaavia määreitä: hyöty- ja urheiluliikunta, stressi, sairastaminen ja matkustaminen. Niiden vaikutuksen suuruutta verensokeriin voi arvioida tähtiluokituksella.
  • Verensokeritietoja voi tuoda myös Accu-Checkin laitteista (tätä ennen oli tuki vain Medtronicille). Huom. Tietojen tuonti ei ole tarkasti testattu. Kannattaa kokeilla ja antaa palautetta miten hyvin toimi.
  • Bolukset (pikainsuliiniannokset) näytetään yksinkertaisten palkkien sijaan kolmioina. Niiden avulla pyrin havainnollistamaan insuliinin vaikutusprofiilia. Merkintä ei tietenkään ole tieteellisen tarkka, vaan tarkoituksella yksinkertaistettu. Uskoisin sen kuitenkin auttavan hahmottamaan insuliinin vaikutusta entistä paremmin.

 

Eikö Sokeriseuranta ole vielä tuttu? Käy tutustumassa ja luo itsellesi käyttäjätunnus – se on täysin maksutonta.

www.sokeriseuranta.fi