Mika Haulo
Monday 22.09.2014

Sinäkään et ole Diabetesliiton jäsen

Jogurtit ja viilit menevät usein sekaisin, kun puhutaan Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten jäsenasioista. Monet nimittäin kokevat kuuluvansa ensisijaisesti liittoon ja vasta sitten omaan yhdistykseensä, vaikka asia on oikeasti toisin päin.

Myönnän kyllä olleeni pitkään tässä väärinajattelijoiden leirissä. Ajatus kirkastui kunnolla vasta vähän aikaa sitten.

Mistä tämä yleinen sekaannus sitten johtuu? Mieleeni tulee kaksi todennäköistä syytä:

1. Yhdistyksiin liitytään Diabetesliiton kautta. Liittymislomake on Diabetesliiton nettisivuilla, jossa komeilee Diabetesliiton logo. Myös jäsenmaksut maksetaan ensin Diabetesliitolle, josta ne ohjataan myöhemmin oikealle yhdistykselle.

2. Diabetesliitto on jäsenyhdistyksiä tunnetumpi. Alayhdistykset eivät pieniä poikkeuksia lukuunottamatta pidä juuri meteliä itsestään. Tietysti paikallisyhdistysten tarkoitus onkin olla esillä pääasiassa kotipaikkakunnallaan. Mutta toisaalta vaatimattomuus tarkoittaa sitä, että tunnettuudessa Diabetesliitto peittoaa kaikki muut.

Diabeetikko kuuluu Diabetesliittoon vain jäsenyhdistyksensä kautta.