Mika Haulo
Friday 13.12.2013

Paitoja diabeetikoille. Ja vähän muutakin.

Olen tässä loppuvuoden aikana yrittänyt etsiä erilaisia diabetesaiheisia tuotteita. En hoitovälineitä, vaan kaikenlaista oheissälää kuten paitoja ja muista asusteita. Tulokset ovat olleet laihoja. 

Tietysti netistä löytyy pilvin pimein diabeteskauppoja. Mutta niiden tuotevalikoima ei juurikaan sykähdytä*. Joskus tuntuu siltä, että nettikaupat kilpailevat siitä, kenen tuotteista löytyy kornein viittaus diabetekseen. </p>
Aikaisemmin tänä vuonna turhauduin siihen, kun en löytänyt verkosta sopivaa verensokeripäiväkirjaa. Ratkaisin ongelman tekemällä sellaisen itse. Koska ongelma paitojen ja muiden tuotteiden suhteen on sama, on ratkaisukin tietysti sama:
Aloin suunnitella omaa tuotevalikoimaa ja pistin nettiputiikin pystyyn. 
Se löytyy osoitteesta kauppa.sokeriseuranta.fi**. Myynnissä on nyt aluksi t-paitoja, tyynyliinoja ja mukeja. Myöhemmin myyntiin tulee jotain muutakin, mutta se on vielä suuri salaisuus***.
Käytän tuotteissani sanojen sijasta symboliikkaa. Mukana on myös ripaus arvoituksellisuutta ja nokkeluutta, jonka vain diabeetikko itse saattaa tajuta. Joku saattaa nähdä paidan kuviossa vain yksinkertaisen modernin kuvion, mutta toinen osaa tulkita sinisistä renkaista muodostuvan kärjellään seisovan pyramidin viittaukseksi diabeteksen hoitotasapainoon.
Ensimmäinen tuotemallisto siis leikittelee kansainvälisen diabetessymbolin avulla. Kurkkaa kauppaan ja katso, mitä kaikkea valikoimasta löytyy!
* Tämä Duck Fiabetes -paita on oikeastaan ainoa, joka on nokkelalla huumorillaan jäänyt mieleeni: http://myt1d.com/wp-content/uploads/2012/04/duck_fiabetes1.jpg
** Toteutin verkkokaupan suomalaisen MyCashflow-palvelun avulla. Maksuliikenteen hoitaa Checkout Finland. Se on siis ihan oikea verkkokauppa, eikä insinöörin oma viritelmä.
*** Oikeasti en siis tiedä vielä itsekään, mitä kaikkea voisin myydä. Annan vain mielikuvituksen laukata.