Mika Haulo
Wednesday 01.05.2013

Lansettilaite, joka teki vaikutuksen

Lansettilaitteeni hajosi vain muutaman viikon käytön jälkeen. Aika heikko suoritus verrattuna edeltäjäänsä, joka ehti olla käytössä kymmenisen vuotta ennen halkeamistaan. 

Hoitotarvikejakelussa tarjolla olleista kahdesta piikkipyssystä päädyin Autolet Impressioniin. En enää lämmennyt kilpailevan puljun tuotteelle. Se oli toimiessaankin turhan kovaotteinen ja muuttui hajotessaan vieläkin häijymmäksi: lansetti ei enää palautunut takaisin kynän sisään, vaan piikki jäi kivuliaasti lihaan.
Uusi lansettilaitteeni sen sijaan yllätti positiivisesti. Enää ei tarvi irvistää kivusta sormenpäätä puhkoessa, vaan hyvin säädetyn Autolet Impressionin pistoa hädin tuskin edes tuntee. Bonuspisteitä tämä sormenrei’itin saa siitä, että siinä on iskusyvyyden lisäksi säätö myös iskuvoimakkuudelle.
Jos nykyisen lansettilaitteesi käyttö on kivuliasta, hanki suosiolla uusi. Se on diabeetikolle jokapäiväinen työkalu, eikä sen laadusta kannata tinkiä.