Mika Haulo
Tuesday 26.03.2013

Kuinka insinööri kompastui omiin jalkoihinsa

Kun viime kesänä näin Mendorin Discreet-verensokerimittarin erään diabeetikkokaverini hyppysissä, päädyin hyvin pian ostamaan omani. Olin jo jonkun aikaa kantanut tavallista mittaria taskussani ja mittaillut sillä missä ikinä liikuinkin. Halusin kuitenkin kätevämmän ratkaisun, sillä tavanomainen mittaripussi on taskussa yhtä siro kuin muinainen Mobira Cityman.

Discreet osoittautui oikein käteväksi. Siinä oli kaikki tarvittava samassa paketissa, ja käyttö onnistui missä vain ilman erillisen lansettilaitteen tai liuskojen kanssa puljaamista. Edes pyörälenkillä ei enää tarvinut pysähtyä verensokerin mittaamista varten! Pientä kosteuttakaan mittari ei pelännyt suojakuorensa ansiosta.

Mikään tuote ei tietenkään ole täydellinen, ja Mendor ottaakin mielellään vastaan palautetta mittaristaan. Olen nyt pari kertaa käyttänyt tätä palautekanavaa, kun mieleeni on juolahtanut jotain kommentoitavaa tai kehitysideoita.

Viimeksi valittelin muun palautteen ohessa sitä, että mittaaminen onnistuu luontevasti vain vasemman käden sormista – Discreetin integroitu lansettilaite kun on vain laitteen vasemmassa kyljessä. Oikean käden tikkaaminen siis vaatisi pientä sormijoogaa. En oikein osannut ehdottaa mitään järkevää korjausta asiaan, mutta heittelin silti ilmoille pari puolivillaista ajatusta lansetin suunnan kääntämisestä ja lansetin laukaisunapin yhdistämisestä lansettipidikkeeseen.

Palautteeseeni vastasi yhtiön toimitusjohtaja Kristian Ranta. Hänellä oli hieman maanläheisempi idea: oikean käden sormista mittaaminen onnistuu, kun kääntää mittarin ylösalaisin verinäytteen ottamisen ajaksi. Tuloksen lukemista varten laite käännetään taas oikeinpäin.

Naurahdin itselleni. Insinööri oli kompastunut omiin jalkoihinsa ja ajatellut liian monimutkaisesti. Ongelmaani olikin varsin yksinkertainen ratkaisu, eikä se edes vaatinut minkäänlaisia muutoksia mittariin.

Mendor Discreet – sokerivammaisen pyöräilijän paras kaveri